Izdavanje računa, fiskalna blagajna i vođenje poslovanja - po vašoj mjeri!

E-racuni.hr je internetska poslovna aplikacija, u potpunosti prilagođena hrvatskom zakonodavstvu. U samo par sekundi napišite račun profesionalnog izgleda, pratite kretanje zalihe u skladištima, povežite se s vašom internet trgovinom i budite usklađeni sa zakonskim propisima.

Podržano slanje e-računa u javnoj nabavi!
U aplikaciji E-racuni.hr jednostavno napišite i pošaljite vaše račune, izdane prema javnim i sektorskim naručiteljima, izravno u servis FINA e-računi za državu. Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, svi javni i sektorski naručitelji obavezni su od 1.7.2019. zaprimati račune isključivo u elektroničkom obliku.

E-racuni.hr je fleksibilna aplikacija koja raste u skladu s potrebama vaše tvrtke.

Besplatno je !

Pratite svoje poslovanje gdje god se nalazili

Upravljate svojim poslovanjem s bilo koje lokacije. Ako ste na putu, koristiti možete naše mobilne aplikacije za izdavanje i slanje računa, praćenje plaćanja i pregled svih arhiviranih poslovnih dokumenata.

E-racuni.hr možete koristiti sa bilo kojeg uređaja (računala, pametnog telefona i tableta), u svim preglednicima (Mozilla, Chrome, Explorer,…) i u svim sustavima (Android, Apple, Windows i Linux).

Upoznajte naše mobilne aplikacije!

eRegistrator
(e-čitač vaših dokumenata)

Mobilno fakturiranje i ispis računa
(uključeno praćenje zaliha)

Mobilna aplikacija za izvještaje
(uvid u grafikone i kada ste na putu)

Računi u svim formatima!

Pošaljite i ispišite vaše račune na razne načine:

 • ispis računa u A4 formatu ili u bilo kojoj drugoj veličini papira, s ispisom na standardni pisač,
 • ispis računa pomoću POS pisača (iglični i termalni pisači),
 • ispis računa uporabom Bluetooth prijenosnog pisača,
 • ispis pomoću Google Cloud Print,
 • slanje PDF računa i ponuda putem e-pošte kao PDF privitak ili poveznica,
 • slanje SMS-a sa poveznicom do računa i ponuda izravno na mobilni telefon (smartphone) kupca,
 • elektroničkom razmjenom putem e-racuni.com
 • i slanje redovnom poštom.

E-racuni.hr omogućuje izdavanje i slanje eRačuna u javnoj nabavi izravno u servis FINA e-Račun za državu. Podržava i slanje eRačuna u privatnom sektoru povezivanjem sa sustavima za elektroničku razmjenu dokumenata.

Preuzmite kontrolu nad novčanim tijekom

Pratite vaše narudžbe, ponude i račune po raznim statusima.

Primljene uplate?

 • evidentirajte plaćanja na računima,
 • povežite se s vašim internet bankarstvom za automatski prihvat izvoda i uvoz plaćanja iz vaše banke.

Zakašnjele uplate? Otvorene narudžbe?

 • provjerite grafikone na početnoj stranici (dashboard) kako biste vidjeli tko još nije platio i koje je narudžbe potrebno izvršiti.
 • pregledajte vaše otvorene obveze i datume dospijeća.

Svi alati, koje vaše poslovanje treba!

Automatsko opominjanje kupaca

E-racuni.hr umjesto vas prati zakašnjela plaćanja kako biste se vi mogli posvetiti važnijim stvarima. Zadajte vlastita pravila u skladu s kojima će E-racuni.hr slati automatske opomene vašim kupcima vezane na kupca, iznos računa i datum dospijeća.

Opomene mogu biti personalizirane i poslane kao e-mail ili SMS poruka izravno na mobilni telefon kupca.

Prebacite naplatu potraživanja na auto-pilot i posvetite se vašem poslu.

Besplatno je !

Bogat izbor predložaka!

Ne morate trošiti svoje vrijeme za oblikovanje izgleda računa!

Registrirajte se za besplatno testiranje i odaberite jedan od već gotovih predložaka izravno iz naše galerije.

Uključen pristup za vašeg knjigovođu!

Povežite se i surađujte s knjigovođom online - zaboravite na slanje papira i izvoze podataka za knjigovođu. Vaš knjigovođa se jednostavno može prijaviti u vašu bazu i knjigovodstveno obraditi sve dokumente i pripremiti potrebne obračune izravno u programu E-računi. Zajedno s knjigovođom pristupate, pregledavate i istovremeno radite s istim podacima.

E-racuni.hr koriste stotine računovodstvenih ureda u cijeloj regiji, pružajući uslugu računovodstva u oblaku. Povežite se s njima za profesionalnu podršku koja vam je potrebna i jednostavno djelite knjigovodstvene dokumente u oblaku.

Pogledajte kartu —->

Upravljanje s više tvrtki

Upravljate s više tvrtki/organizacija? U E-racuni.hr možete koristiti isti korisnički račun za vođenje više organizacija i jednostavno prelaziti iz jedne organizacije u drugu.

Veći broj zaposlenika, korisničkih računa, podružnica, skladišta ili trgovina?

Za E-racuni.hr to ne predstavlja nikakav problem! Kreirati možete neograničen broj korisnika i svakom dodijeliti drugačije korisničke ovlasti i prava, u skladu s njegovim ovlastima na radnom mjestu. Isto vrijedi i za vaše interne odjeljke i organizacijske strukture. E-racuni.hr se može vrlo lako prilagoditi potrebama vaše organizacije.

Uvijek raspolažete sa svim podacima

Vaši poslovni podaci su iznimno važni i zbog toga vodimo posebnu brigu o zaštiti i sigurnosti naših podatkovnih centara i poslužitelja. Svi podaci koje pohranujete ‘u oblaku’ su vaši te ih u skladu s time možete u svakom trenutku samostalno izvoziti. Podržavamo izvoze podataka u Excel, LibreOffice, CSV i PDF.

Želite li prenijeti ili uvoziti vaše podatke iz drugog programa, na raspolaganju su vam mnoge mogućnosti uvoza popust uvoza poslovnih partnera i zaposlenika, šifrarnika artikala i početnog stanja zaliha, glavne knjige, osnovnih sredstava te uvoz drugih dokumenata (izlazni i ulazni računi,…)

Kliknite ovdje kako biste pristupili mobilnoj aplikaciji za ovu funkciju

Izvještaji koje možete razumjeti

Prodajni i financijski izvještaji koji vam daju osnovni pregled o uspješnosti vašeg poslovanja:

 • prodajni izvještaji, praćenje prodaje po regijama/vremenu/produktu/komercijalistu/itd.,
 • najvažniji kupci,
 • top lista najprodavanijih artikala,
 • izvještaji za optimizaciju zaliha,
 • praćenje prihoda i prodaje
 • praćenje novčanog tijeka,
 • i mnogo više…

Izvještaji mogu biti zadani kao grafikoni na vašoj početnoj stranici (dashboard) i prikazivati ažurne podatke o vašem poslovanju.

Pristupite brojkama i grafikonima izravno putem vašeg pametnog telefona, koristeći našu mobilnu aplikaciju za izvještavanje!

Proširite svoje poslovanje na nova tržišta

 • Više – jezičan – predlošci za račune pripremljeni u više jezičnih varijanti
 • Više – valutni – kreirajte račune u stranoj valuti s automatskim preračunom iznosa po srednjem tečaju HNB, uz mogućnost zadavanja cjenika u stranoj valuti. Pre-definirajte novčanu valutu za vaše kupce.
 • Podržane sve EU stope PDV. Ako vaši prihodi od prodaje premašuju prag zadan za pojedinačnu državu članicu EU, u našem programu ćete moći jednostavno obračunati PDV po poreznoj stopi te EU države.
 • Automatska provjera obveznika PDV u EU izravnim povezivanjem sa sustavom VIES.
 • Podržano generiranje naloga za plaćanje i uvoz bankovnih izvoda u formatima mnogih država.
 • Proširen kontni plan – koristite kontni plan za dvostavno knjiženje i zadajte nazive za generiranje financijskih izvještaja u više jezika, ako ste vlasnik tvrtke iz druge države.
 • Ispis izvještaja u željenoj valuti. Zadajte željenu valutu za prikaz izvještaja na početnoj stranici, ne glede na lokaciju sjedišta vaše tvrtke. Odlična funkcionalnost ako imate tvrtku izvan ili u Eurozoni!

Mnogo više od samo jednostavnog fakturiranja!

Pratite skladište i inventar

Budite u toku sa stvarnim stanjem zaliha i upućeni u kojem trenutku artikli ulaze i izlaze iz skladišta. Zalihe možete dodatno pratiti po serijskim i po LOT brojevima.

Upravljajte sa više skladišta

Pratite međuskladišnice, vodite pregled zaliha po svim ili po pojedinačnom skladištu i upravljajte konsignacijskim skladištima.

Izradite otpremnice za isporuku dobara

Praćenjem kartice artikala po skladištima uvijek ćete imati na uvid točne podatke o datumu i vremenu isporuke artikala. Isto tako, imati ćete jasan pregled nad obračunatim otpremnicama i otpremnicama za koje je još potrebno izraditi račun.

Narudžbe kupaca

Pratite narudžbe kupaca i upravljate nabavom bazirajući se na cjelokupnu raspoloživu i rezerviranu zalihu (otvorene narudžbe). Narudžbe kupaca mogu biti izravno uvožene iz vaše Web Trgovine. Pobrinite se da vam se ni jedna narudžba ne zametne.

Narudžbe dobavljačima

Pošaljite narudžbe dobavljačima prateći minimalnu zalihu, zaprimljene narudžbe kupaca ili druge kriterije.

Ponavaljući se računi

Kao podrška pri ponavaljućim se zadacima, na raspolaganju je funkcionalnost za automatsko kreiranje ponavaljućih se računa.

Izradite vlastiti cjenik

Cjenik možete zadati po kupcu ili skupini kupca, po razdoblju i za svaku valutu posebno. Kao dodatna posebnost na raspolaganju je mogućnost unosa popusta po kupcima i skupinama artikala.

Istaknite vaš logotip!

Ispise prodajnih dokumenata moguće je 100% personalizirati. Ako ne možete pronaći pravi predložak u našoj galeriji predložaka, kreirati možete vlastiti predložak koristeći HTML ili Word.

Otvoriti možete čak i korisnički pristup za vaše kupce ili dobavljače i omogućiti im ograničen pristup vašim podacima. Prilagođeno sučelje sa vašim logotipom može biti kreirano isključivo za vašu tvrtku, po vašoj narudžbi. Ova je funkcionalnost posebno zanimljiva za računovodstvene urede koji pružaju uslugu vođenja računovodstva u oblaku, putem E-racuni.hr.

Fakturiranje & Vođenje računovodstva vaše Internet trgovine, u skladu sa zakonskim propisima

Povežite se sa vodećim platformama internet trgovina i za vašu internet trgovinu osigurajte fakturiranje u skladu sa zakonskim propisima!

E-racuni.hr se automatski povezuje sa internet trgovinama na platformama Magento, Woocommerce, Prestashop, Wix, Stripe, Squarespace, Opencart i Shopify.

Po uspostavi povezivanja, vaše online narudžbe kupaca automatski će se prenositi u E-racuni.hr. Zalihe će se sinkronizirati sa internet trgovinom i tako vašim online kupcima pružati ažurne informacije o raspoloživim količinama.

Integracija s kurirskim službama

 • Podržano sučelje za kurirske službe GLS, DPD, Packeta, Overseas Express i Hrvaška pošta za automatsku izradu i ispis naljepnica za pakete.
 • mogućnost izvoza podataka u svrhe ispisa naljepnica u aplikacijama kurirskih službi GLS, DPD, Packeta, Overseas Express i Hrvaška pošta;
 • vođenje računa kurirske službe i uvoza izvoda (GLS, DPD, Packeta, Overseas Express i Hrvaška pošta…) za likvidaciju plaćanja.

Automatsko knjiženje izvoda kurirskih službi

 • Jednostavan uvoz izvoda svih kurirskih službi i pregled plaćanja;
 • automatsko zatvaranje računa plaćenih pouzećem i knjiženje izvoda kurirskih službi;
 • knjiženje plaćanja u glavnu knjigu.

Više od 40.000 korisnika je iskazalo povjerenje našoj aplikaciji!

Naš online program E-racuni.hr pokrenut je kao aplikacija za online fakturiranje davne 2002. godine. Od tada uspiješno vodimo naš, u oblaku baziran posao, već duže od 15 godina, širenjem u mnoge Europske države, integriranjem lokalnih i jezičnih specifičnosti. Našem programu vjeruje više stotina knjigovođa u cijeloj regiji, koristeći ga za izvršavanje svakodnevnih poslovnih zadataka.

Mala smo tvrtka koja pruža usluge drugim malim tvrtkama. Kontaktirate li našu korisničku podršku, na drugoj strani će vas čekati pravi čovjek koji će vam rado posvetiti svoje vrijeme i pružiti prave savjete koji su vam potrebni u poslovanju!

Program e-računi je vrlo jednostavan za korištenje. U osnovi je kvalitetno postavljen te ima mogućnost da se vrlo lako proširi i na više od običnog poslovnog programa.Odnos cijene i kvalitete je bez premca u regiji.Tehnička podrška čista petica.

Slobodan Mandić – L.A.V. inženjering d.o.o.

Nakon dugog traženja knjig. programa s kojim bih bila zadovoljna, naišla sam na e-račune. S obzirom da su mi potrebni svi moduli za vođenje poslovanja, od izdavanja računa do godišnjih izvještaja, e-računi su pun pogodak.

Kristina Šepović – Moj servis informatika d.o.o.

Program E-računi koristim godinu dana. Jako je dobar i pouzdan. Pristupiti mu mogu sa bilo kojeg računala koje ima pristup internetu što mi olakšava praćenje zbivanja na poslu. Ne moram brinuti o pohrani podataka. Program mi štedi vrijeme kod izrade knjiga jer je sve odlično povezano. Mogu ograničiti pristup podacima ostalim djelatnicima u skladu sa njihovim ovlastima na radnom mjestu. Programeri su vrlo brzo prilagodili program mojim potrebama, a u slučaju bilo kakovih nejasnoća uvijek mi stoje na raspolaganju. Toplo preporučam E-račune!

Nevenka N. Vještica,dipl.ing. – Eurofibula d.o.o.

Revolucionirajte svoj način naplate danas!